BOEKEN

boek change at work

Change@work

Al vaak geprobeerd om een bepaald gedrag van jezelf of van anderen te wijzigen, maar is dat je nog steeds niet gelukt? Dan is dit boekje voor jou een echt geschenk.

Change@WORK leert je op een makkelijke en vlotte manier de stappen die nodig zijn om je veranderingen te realiseren.

BESTEL DIT BOEK

Organisatiecultuur en gedrag zijn de sleutels voor succesvolle bedrijven. Bart legt in dit boekje concreet uit hoe je veranderingen aanpakt met een persoonlijk dertigdagenstappenplan. Een aanrader!

Chris Van Doorslaer, Manager van het jaar, CEO Cartamundi

Veranderen om uiteindelijk te komen tot het gedrag dat best bij je past. Knap omschreven in dit boekje. Een aanrader voor ieder die meer succes en geluk nastreeft.

Karel Cardoen, CEO CARDOEN

Dit bijbeltje doet wonderen dankzij concrete tips voor leidinggevenden en medewerkers om succesvol én duurzaam te veranderen … Niet om op het nachtkastje te leggen, maar wel om altijd bij de hand te hebben!

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB

Heel helder verhaal en vooral praktisch.

Anton van Rossum, boardmember van verschillende financiële instellingen en industriële ondernemingen

Een verandering is niet noodzakelijk een verbetering, terwijl dat nu net de bedoeling moet zijn. Als je bij jezelf wilt beginnen, neem je het best enkele tips van de auteur door.

Pieter Timmermans, CEO VBO

Dit is een zeer handig “doe-het-zelf boekje” dat ik aan iedereen kan aanraden die het avontuur van verandering, leiderschap en ontwikkeling voor zichzelf en anderen een nieuwe impuls wil geven.

Hermans Nijns, CEO Randstad Group Belux

Veel managers denken dat “hun” mensen niet willen veranderen. Punt is dat mensen wel willen veranderen maar niet veranderd willen worden … In dit didactische pocketboekje stelt Bart de Bondt de verschillende stadia voor van een succesvol individueel veranderingsproces. De stijl is realistisch en empathisch, want de auteur benadert ook op een begripvolle manier thema’s zoals twijfelen en falen. Alsof hij zelf persoonlijk door een soortgelijk proces is gegaan. Een aanrader voor wie echt wil vooruitgaan.

Daniel Falque, CEO KBC België

Happy@work

In deze bestseller wordt duidelijk gemaakt wat het belang is van het hebben van gelukkige medewerkers. Tal van bedrijfs KPI’s worden enorm positief beïnvloed door de graad van geluk van medewerkers.

In dit pocketboek krijgt u niet alleen een zicht op de cijfers, maar reikt de auteur ook een methode aan om medewerkers gelukkig te maken en bijgevolg de productiviteit te maximaliseren.

BESTEL DIT BOEK

Dit boekje legt ons glashelder uit waarom we geen keuze hebben en geluk centraal moeten stellen.

Saskia Van Uffelen, CEO Bull

Een stimulans voor de bewustwording van sommigen en nochtans heeft iedereen recht op geluk, ook op de werkvloer.

Wim Jansen, CEO JC Decaux

De ReRAMP methode is briljant! Het is het meest eenvoudige en directe boek over management dat ik ooit gelezen heb.

André De Smet, CEO Derbigum

Een leidraad tot eenvoudige principes en regels die te vaak vergeten worden in ons druk bedrijfsleven.

Dominique Leroy, CEO Belgacom
boek de ladder van leiderschap

De ladder van leiderschap

In de meeste bedrijven zijn wel managers aanwezig maar geen leiders. Dit is geen paradox, want mensen managen is iets heel anders dan mensen leiden. Wat is het verschil? En hoe kun je veranderen van een manager in een leider? Dat ontdek je in dit boek.

Bart De Bondts opmerkelijke en krachtige visie op leiderschap wortelt in de praktijk: hij maakte succesvol carrière in de top van één van de grootste financiële instellingen ter wereld. Hij schreef dit boek omdat hij in zijn jarenlange loopbaan veel zwakke leiders meemaakte, en omdat hij ervan overtuigd is dat leiderschap geen kwestie is van macht, overwicht, natuurtalent of kennis.

Zijn visie is dat in elke manager een volwaardig leider schuilt. Hij beschrijft de twintig principes van echt leiderschap en laat zien hoe je die zelf kunt toepassen om sneller te evolueren naar de top.

BESTEL DIT BOEK

Een uiterst verfrissende kijk op leiderschap!

Bart De Smet, CEO Ageas

Verplichte lectuur voor al diegenen die ergens op de ladder van leiderschap staan.

Lutgart Van den Berghe, Professor economie en partner Vlerick

Voor degenen die dromen van de top is dit boek een goede handleiding.  Het houdt je een spiegel voor en leert je jezelf beter te zien.

Alain Vervaet, Commissaris ING lease

Een boek dat gelukkig maakt en bijna onweerstaanbaar gelooft in de kracht van de mensen.

Steve Stevaert, Eregouverneur en Minister van Staat
boek ik hou van mij

Ik hou van mij

‘Ik hou van mij’ is het logische vervolg op ‘De ladder van leiderschap’, de managementbestseller van Bart De Bondt. In ‘De ladder van leiderschap’ beschrijft Bart De Bondt de 20 stappen die iemand hoort te zetten op weg naar het perfecte (persoonlijke) leiderschap. ‘Ik hou van mij’ is de eerste stap op deze ladder.

In dit boek toont Bart De Bondt jou hoe je op weg kunt gaan naar een betere zelfkennis en meer liefde voor jezelf. Het legt je haarfijn uit welke de oorzaken zijn van je zelfvervreemding en toont je via zeer uitgekiende oefeningen de weg naar het ultieme geluk: de liefde voor en de trouw aan jezelf.

BESTEL DIT BOEK
Boek ontmaskerd

Ontmaskerd

Greet Rouffaer, een bekende actrice, is slachtoffer geworden van een ontploffing op de filmset van Wittekerke. Zij werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht met zeer ernstige brandwonden.

Ze schreef samen met haar man Bart De Bondt dit boek ‘Ontmaskerd’ over deze moeilijke episode. Al haar pijnen, angsten, frustraties en boosheid die ze sindsdien heeft beleefd, worden onverbloemd beschreven. Alsook de manier waarop ze erin geslaagd is opnieuw positief in het leven te staan.

BESTEL DIT BOEK