Bart De Bondt werd pas benoemd tot algemeen directeur van YouthStart . YouthStart is een organisatie, onder de hoge bescherming van Koningin Mathilde, die als missie heeft de maatschappelijke integratie van kanszoekende jongeren te bewerkstelligen door hen een aantal ondernemende vaardigheden bij te brengen via een interactief trainingsprogramma dat de kracht van ondernemerschap uitdraagt en jongeren aanzet om op een positieve en ondernemende wijze hun eigen leven in handen te nemen.

We voelen ons bijzonder vereerd en opgetogen dat Bart aan deze taak mag beginnen omdat het altijd zijn persoonlijk streven is geweest mensen te helpen opnieuw zichzelf te ontdekken en hen de kracht te laten ontwikkelen om daar op een authentieke manier vorm aan te geven.

En wat dan met Teamdebondt ? Wel, deze onderneming zal blijven bestaan, alleen zal Bart zijn persoonlijke deelname aan concrete projecten die daarbinnen gerealiseerd worden, vanaf nu aanzienlijk herleiden. Het spreekt voor zich dat voortaan YouthStart het merendeel van zijn aandacht en tijd zal opslorpen. Dat is ook de enige manier waarop hij een gedegen bedrijfsvoering van YouthStart kan garanderen. Dit neemt echter niet weg dat je hem nog steeds kunt inhuren voor voordrachten over happiness@work en change@work (want daarin kan niemand hem vervangen als auteur van de boekjes) én dat hij sporadisch zelf nog een aantal executive coachingstrajecten zal verzorgen. Wanneer Bart namelijk nauw in contact blijf met het topmanagement van bedrijven, heeft dat ook een toegevoegde waarde voor YouthStart. Op die manier blijft hij voeling houden met de wereld van de ondernemingen, wat voor de jongeren die begeleid worden bij YouthStart van bijzonder belang is. Gezien de vraag naar coachings groter is dan het aanbod dat hij hierin persoonlijk kan bieden, spreekt het voor zich dat Bart bij een boeking op zijn naam voortaan zal rekening houden met de meerwaarde voor YouthStart die er potentieel in de relatie met de opdrachtgever besloten zit.

Moest je interesse hebben in de werking van YouthStart , ga dan gerust even kijken op hun website . YouthStart biedt een antwoord op een acute maatschappelijke behoefte m.n. het verzekeren van de sociale en professionele inschakeling van jongeren en jongvolwassenen uit kansengroepen.

Het is Bart zijn ambitie om deze organisatie nog sterker te maken dan ze nu al is en van YouthStart dé referentie te maken op het gebied van ondernemerseducatie voor kanszoekende jongeren. Moest je als bedrijf geïnteresseerd zijn om op één of andere manier een bijdrage te leveren aan deze zeer relevante opdracht, aarzel dan absoluut niet ons hierover een mailtje te sturen. Bart zal dan samen met u bekijken op welke manier er een hele mooie win-win kan gemaakt worden.

Ter info: Bart De Bondt blijft vaste columnist voor MT magazine en ook zal hij blijven bijzondere gesprekken met leiders voeren via de podcast ‘ kleurige leiders ’.